Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
Markedsanalyser, rapporter etc.:
28.05.15: Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser et ny markedsnotat fra Økologisk Landsforening. Småbørnsforældre vælger primært økologi af hensyn til familiens sundhed, forklarer markedschef.
Læs mere
28.05.15: Fødevareministeriet åbnede sammen med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme og byhavevirksomheden ”TagTomat” tirsdag en køkkenhave med 26 højbede midt i Kongens Have. Køkkenhaven, der skal inspirere flere til at etablere byhaver, er et tilbud til de af byens borgere, der har lyst til at dyrke bær, grøntsager og blomster inden for voldene.
28.05.15: Procudan meddeler i dag, at man pr. 1. juni 2015 overtager aktiviteterne i Scansalt A/S, der indkøber salt af høj kvalitet fra solide, globale producenter, og forarbejder saltet til anvendelse hos skandinaviske virksomheder og forbrugere. Produktsortimentet omfatter bl.a. jodholdigt fødevaresalt, salt til blødgøring og den grove vejsalt.
27.05.15: SP Technologies ApS meddeler at man har overtaget agenturet i Danmark for produkter fra belgiske af Sweco, der fremstiller runde, rektangulære og farmaceutiske separatorer samt flere typer af lignende udstyr såsom centrifugal sigter, dekanter, samt en bred vifte af sigtenet og reservedele. For at varetage det nye agentur har man ansat en salgsingeniør.
29.05.15: To ud af tre nordiske forbrugere mener, at deres egne valg af fødevarer påvirker miljøet: Flest svenske forbrugere føler, at deres valg har betydning for miljøet. Koblingen mellem fødevarer og miljø er stærkest blandt kvinder og yngre forbrugere i alderen 16-24 år. Men handler vi faktisk på disse antagelser og følelser?
29.05.15: 400.000 færre danskere ville have forhøjet blodtryk, hvis vi tog toppen af vores saltforbrug. Det viser beregninger fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed. Og hvert år rammes mere end 55.000 svenskere af et hjerteanfald eller slagtilfælde. Hvilket også blandt andet skyldes for meget salt. Nye kampagner skal åbne forbrugernes øjne og lægge pres på virksomhederne.
28.05.15: Størrelse betyder virkelig noget i produktionen af tørblandet laktose. Selv den mindste variation i laktosekrystallernes diameter kan resultere i at en batch fejler i den endelige kvalitetssikringstest. Det fortæller Arla Foods Ingredients, der på virksomhedens nye anlæg til tørblanding af laktose anvender avanceret måleudstyr, for at sikre krystalstørrelsen og dermed holde produktionen på sporet.
27.05.15: Proteiner er en vigtig del af en aktiv livsstil, fastslår Arla, der nu lancerer en proteinserie med drikkeyoghurt, yoghurtcup og mælkedrik. Arla Protein kommer også dansk idrætsliv til gode i form af et beløb til både bredde- og eliteidrætten for hvert produkt, der bliver solgt.